Paddenstoelentaart met spek

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Oven
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Ontdooi de plakjes gedurende tien minuten.
  2. Snipper de ui.
  3. Pers de knoflook uit.
  4. Snijd de paddenstoelen in stukjes.
  5. Rasp de .
    Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
    Bekleed de springvorm met het ontdooide .
  6. Druk de plakjes goed en lijm ze eventueel met wat water aan elkaar.
  7. Bestrooi de bodem met paneermeel.
    Verwarm 3 eetlepels (olijf) in een hapjes- of braadpan en bak de ui gedurende ca.
  8. twee minuten.
  9. Voeg de knoflook toe en bak deze ook gedurende ca.
  10. twee minuten mee.
  11. Voeg naar eigen inzicht toe (vers, ca 10 gram, gedroogd een eetlepel) en de in stukjes gesneden paddenstoelen.
  12. Bak het geheel gedurende vijf minuten.
  13. laat iets afkoelen en verdeel over de taartbodem.
    Klop de los met de ricotta en de .
  14. Breng op smaak met en .
  15. Scheng het mengsel over de paddenstoelen.
  16. Verdeel het spek hierover.
    Bak in de overn de taart gedurende 35 minuten bruin en gaar.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in geitenkaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ontbijtspek en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1001 kcal
50%5005 kcal
Vetten
22 g.
32%110 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Paddenstoelentaart met spek