Paddenstoelentaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Pel de knoflook en hak ze fijn.
  2. Maak de paddestoelen schoon en hak ze fijn.
  3. Pel de en snijd hem in partjes.
  4. Hak de fijn.
  5. Laat het ontdooien.
  6. Verhit de in een braadpan, voeg de knoflook met paddestoelen toe en bak het zachtjes 5 minuten.
  7. Voegde , en toe en bak het geheel tot de groenten zacht zijn.
  8. Snijd het rundvlees in blokjes, bestrooi het met en haal het door de .
  9. Voeg de rundvleesblokjes toe aan de groenten en bak het op hoog vuur 5 minuten mee.
  10. Voeg de toe.
  11. Voeg zoveel water toe dat alles bedekt is en breng het aan de kook.
  12. Laat het geheel 5 minuten koken.
  13. Stoof het geheel afgedekt 2 uur op laag vuur.
  14. Laat na 2 uur het geheel iets afkoelen en meng de cheddar erdoor.
  15. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  16. Klop het met de los.
  17. Bekleed een springvorm met een doorsnede van 20 cm met het en laat het overtollige deeg over de rand hangen.
  18. Schep het stoofmengsel op het en strijk het glad.
  19. Leg de rest van het erop en vouw de overhangende randen erover.
  20. Bestrijk de bovenkant van het deeg met het eimengsel.
  21. Bak de taart in het midden van de oven in 1 uur gaar en bruin.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Paddenstoelentaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Paddenstoelentaart
VariatieAantalGang
Paddenstoelentaart met spek1Hartige taarten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem en bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en bladerdeeg kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Paddenstoelentaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Het is een soep, die je in bladerdeeg zou moeten doen. Ik heb het eerst in een vergiet laten uitlekken. Ik vraag me ook af waarom het eerst 2 uur moet sudderen en dan nog eens een uur in de oven. De ... Lees reactie
Nosi 13 oktober 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
576 kcal
28%2304 kcal
Vetten
27 g.
38%108 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
66 g.
25%264 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Paddenstoelentaart