Paddestoel/hamrolletjes
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Kerst
- Hamrolletjes recepten
- Bereiden
- Kookboek van christina57
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Gebruik voor de paddestoelen bijvoorkeur champignons, chii-take, catharellen en/of oesterzwammen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Borstel de paddestoelen schoon met een zachte borstel.
- Snijd ze in herkenbare plakjes.
- Bedruppel ze met citroensap.
- Hak de grof.
- Verhit de in een pan en fruit de uien ca. 3 min.
- Ze moeten er nog glazig uitzien.
- Roer de paddestoelen erdoor en kruid het met peper en .
- Laat het ca. 10 min.
- zachtjes stoven met de deksel op de pan Voeg na 5 min.
- de en de rest van de citroensap erdoor.
- Verdeel de vulling over de plakjes ( 2 plakken per persoon), rol deze op en leg ze in een ingevette ovenschaal met de naad naar beneden.
- Bak de blokjes spek uit.
- Giet de helft van de zure erover en bestrooi met uitgebakken spekjes.
- Bedek het geheel af met de plakjes en schep de rest van de erover en strooi de rest van de spekjes over de .
- Strooi er licht over voor een knapperig korstje.
- Leg evt.
- wat plukjes dana bleu hier en daar in de ovenschotel voordat de kaas erover gaat en strooi dan enkel wat spek nadat hij met kaas is bedekt. (anders wordt het gerecht te ).
- Zet de schaal in het midden van de oven en bak het gerecht 10 tot 15 minuten.
- Warm serveren.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in paneermeel
- boter, leerdammer kaas, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, room, leerdammer kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in leerdammer kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, room, leerdammer kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- leerdammer kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 345 kcal | 17% | 1380 kcal |
Vetten | 17 g. | 25% | 68 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |