Paddestoelen in room met sjalotten en toast
- Herkomst Nederland
- Categorie Herfst
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Maak de paddestoelen grondig schoon.
- Snijd het eekhoorntjesbrood in plakjes, halveer eventueel de .
- Was de lente-uitjes en snijd ze in ringen.
- Pel en snipper de .
- Verhit de in de pan.
- Bak de paddestoelen gedurende 5 minuten goudbruin.
- Schep ze regelmatig om.
- Voeg de en de lente-uitjes toe en fruit ze kort mee.
- Breng het geheel op smaak met en .
- Roer de en de room tot een glad mengsel.
- Voeg dit bij de paddestoelen en breng het geheel aan de kook.
- Laat 2 minuten sudderen en breng de ragout op smaak.
- Was de , pluk de blaadjes en bewaar een paar voor de garnering.
- Doe de overige blaadjes bij de ragout.
- Snijd het geroosterde diagonaal door.
- Was de sla en schud hem droog.
- Verdeel de sla samen met het over 4 borden.
- Verdeel ook de ragout over de borden.
- Schaaf de kaas dun en strooi hem over de ragou.
- Garneer tenslotte met .
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in brood
- Sporen van ei kunnen voorkomen in brood
- boter, brood, parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, slagroom, parmezaanse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
- Sporen van noten kunnen voorkomen in brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter, slagroom, parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
- Sporen van soja kunnen voorkomen in brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 122 kcal | 6% | 488 kcal |
Vetten | 20 g. | 29% | 80 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |