Paddestoelensoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Soeppan
  • Koekenpan
  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Hak de helft van de gemengde paddestoelen fijn en de rest in plakjes.
  2. Snipper de paprika en .
  3. Snipper de .
    Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en voeg de toe.
  4. Pers de knoflook er boven uit en fruit het geheel zachtjes.
  5. Schep de paprika, en fijngehakte paddestoelen er door en bak het op half hoog vuur al roerend bruin.
    Voeg de sherry, Franse en citroensap toe en laat het even bakken.
  6. Schenk de bouillon erbij.
  7. Breng het gerecht aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes pruttelen.
    Zeef de bouillon door een schone theedoek in een andere pan.
  8. Breng het op smaak met .
  9. Warm de bouillon nog even zachtjes door.
  10. Verhit 3 eetlepels in een koekenpan en bak de en de rest van de gemengde paddestoelen op hoog vuur bruin.
  11. Strooi er wat over.
  12. Schep de paddestoelenbouillon in 6 diepe borden en schep de paddestoelen erin.
  13. Strooi er de basilicum over.
25
25
25

Variaties op Paddestoelensoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Paddestoelensoep
VariatieAantalGang
Bospaddestoelensoep2Soepen
Paddestoelensoep2Maaltijdsoepen
Meergranen sandwich met rosbief en bospaddestoelensoep1Broodgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kruidenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kruidenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kruidenbouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruidenbouillon en kruiden
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kruidenbouillon
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kruidenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
38 kcal
1%152 kcal
Vetten
1 g.
1%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Paddestoelensoep