Paddestoelensoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Kook water in de waterkoker, giet het daarna in een kan waar kokend water in kan en doe daar de bouillonblokjes in.
  2. Snijd dan alle paddestoelen in schijfjes, smelt vervolgens ongeveer 10 gram en bak hier de paddestoelen ongeveer 5 minuten.
  3. Schep vervolgens met een schuimspaan de paddestoelen uit de .
  4. De overgebleven die nu nog in de pan zit, heeft de lekkere smaak van de .
  5. Voeg bij deze 30 gram nieuwe en laat dit smelten.
  6. Dan mag in 1 keer al het erbij.
  7. Meng dit goed met de en laat het deeg wat er is ontstaan even garen.
  8. Dan mag beetje bij beetje de bouillon erbij en roer dit erdoor tot het vocht is opgenomen.
  9. Doe dit echt voorzichtig en bij kleine beetje anders krijg je klonten.
  10. Wanneer dit is gebeurd en al het bouillon is gebruikt, heb je al een goede basissoep.
  11. Nu mogen de er in en laat het zo nog 10 minuten zachtjes doorkoken.
  12. Schenk de in de soep en maak de soep af met de verse .
  13. Het is wel belangrijk om de basissoep even te proeven en hier eventueel wat en aan toe te voegen.
25
25
25

Variaties op Paddestoelensoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Paddestoelensoep
VariatieAantalGang
Bospaddestoelensoep2Soepen
Paddestoelensoep2Soepen
Kartofelnyi gribnoysoep: paddestoelensoep met gesnipperde aardappel1Soepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • boter en kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en kookroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • boter en kookroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Paddestoelensoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Het was heerlijk. Mmm en simpel om te maken.
Blanche 10 november 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
89 kcal
4%356 kcal
Vetten
6 g.
9%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%32 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Paddestoelensoep