Paella met zeevruchten en kip

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Aluminiumfolie
  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
    De schelpen en de mosselen wassen in koud water met zout.
    Degene die dicht blijven na het koken, weg doen en ook degene die beschadigd zijn of open voor het koken, weg doen.
    De kipfilet afspoelen en in dobbelsteentjes snijden.
    De inktvis afspoelen en in ringetjes van 1 cm snijden.
    Was de garnalen en verwijder de kop, de schalen en het darmkanaal.
    Doe de kop en de schalen in een pannetje en maak ze wat fijn.
    Doe wat olie erbij en zet ze even aan.
  2. Daarna 0,5 liter water erbij, aan de kook brengen en ± half uurtje laten trekken.
    En dan inkoken tot de helft.
  3. Nu door een zeef gieten en kookvocht bewaren.
    Was en snijd de tomaat en de en snijd de fijn.
    De knoflook schoonmaken en persen.
    Van de visbouillonblokjes 1,5 liter warme bouillon maken en daar
    het vocht van de bij doen.
    Al de gewassen ingrediënten drogen, anders spatten ze de pan uit.
    Gebruik een houten lepel of spatel en een paellapan van 37 cm bodemmaat.
  4. Anders van alles iets minderen want anders past het niet in de pan.
    Bereiding:
    Pan op het vuur voorwarmen en olie erin tot de bodem bedekt is.
  5. Laat
    de olie goed warm worden en bak de zacht aan tot ze net roze zijn.
  6. Niet te lang anders worden ze droog en ze moeten nog nagaren.
    Het vuur niet te hoog want alles moet rustig gebakken worden.
    Bak de kip goudbruin.
  7. Daarna de Chorizo erbij, even meebakken en dan de inktvisringetjes 1 a 2 minuten verder bakken.
    Dan de meefruiten en wat later de knoflook erbij en niet te donker laten worden.
  8. Darna de , de tomaatstukjes en de in 10 minuten zacht laten bakken zodat de kip de kans krijgt om bijna gaar te worden.
    Dan de rijst erbij en rondbakken tot hij glanst van de olie.
  9. Dan de en de toevoegen.
    Dan de bouillon toevoegen tot de rijst 1 cm onder staat.
  10. Even proeven of het hartig genoeg is en het geheel aan de kook brengen.
  11. Dan vuur laag draaien dat het zacht pruttelend kan nagaren.
    Na 10 minuten de venusschelpen en de erbij.
  12. Na nog 5 minuten de erbij en dan de laatste keer roeren.
    En dan de er op, dus niet meer roeren!
    Wel de bouillon in de gaten houden en als nodig er wat bijgieten anders wordt de rijst niet gaar.
    De totaaltijd vanaf dat de rijst erbij is is 25 minuten.
  13. Als de rijst gaar is het vuur uit doen en de pan afdekken met aluminiumfolie om het geheel te laten garen.
    Wel af en toe kijken want de rijst mag niet te nat of papperig of te
    droog worden.
    De bodem van de pan mag ietsje aanzetten!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • garnalen en langoustines is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Paella met zeevruchten en kip heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Van mijn Spaanse oma geleerd hoe je paella echt moet maken. Eerst de bouillon maken (zonder olie) en daarin de rijst laten garen. Pas daarna de zeevruchten erbij doen! Anders worden ze veel te gaar! D... Lees reactie
Sancha 1 maart 2013
Dit ga ik volgend week maandag maken, wel met wat aanpassingen, de inktvissen en venusschelpen daarvoor gebruik ik een diepvrieszak met allerlei verschillende soorten vis o.a. ook inktvis de rest vul ... Lees reactie
Gon 27 juni 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
318 kcal
15%1908 kcal
Vetten
10 g.
14%60 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
6%6 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
8%12 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
14 g.
5%84 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Paella met zeevruchten en kip