Paella Valenciana
- Herkomst Spanje
- Categorie Rijstgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Paella recepten
- Bereiden
- Kookboek van paellavalenciana
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Snijd en in kleine stukjes en maak de schoon.
- De witten moeten gedurende 7-8 uur op hebben geweekt.
- Plaats de paellapan op het vuur en verhit de .
- Wanneer de heet is, het vlees in de pan leggen.
- Verlaag het vuur met de helft om het vlees te bakken.
- Wanneer het vlees gebakken is, de tomaten en het toevoegen.
- Zet hierbij de paellapan op laag vuur voor 5-6 minuten.
- Tenslotte , witte en toevoegen om nog enkele minuten te laten bakken.
- Voeg toe tot vlak boven de aanhechting van de handvaten.
- Zet het vuur op zijn hoogste stand.
- Laat gedurende 20-25 minuten koken onder een levendig vuur.
- Voeg vervolgens een beetje toe om het verdampte aan te vullen.
- Versnipper de in de paellapan.
- Proef en voeg tenslotte naar smaak toe.
- Laat het nog 5 minuten koken.
- De aanhechtingen van de handvaten van de paellapan zijn een goede maatstaf.
- Het kokende bevindt zich nu net onder de aanhechting.
- Voeg de toe en verdeel het regelmatig over de paellapan.
- Laat koken op hoog vuur voor 10 minuten.
- Na dit moment het vuur verminderen naargelang het peil van de bouillon zakt.
- Als de snel naar boven komt en de bouillon zakt, nog een beetje toevoegen.
- Als de nog steeds op de bodem ligt, het vuur verhogen. (De totale kooktijd van de is ongeveer 15-20 minuten).
- Het proces is beëindigd als de gaar is en de bouillon gebruikt.
- Laat de paella nog een paar minuten van het vuur rusten.
- Nu is de paella klaar om te serveren.
- Bon profit!
Ook lekker om te maken
-
Recept
Paella Valenciana41u20m
-
Recept
Paella uit Valencia440m
-
Recept
Eenvoudige paëlla440m
-
Recept
Paella speciaal420m
-
Recept
Paella met garnalen430m
-
Recept
Paëlla met kip450m
Variaties op Paella Valenciana
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Paella Valenciana | 1 | Rijstgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 614 kcal | 30% | 2456 kcal |
Vetten | 3 g. | 5% | 12 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 105 g. | 40% | 420 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |