Pakketje van zalm

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Kook de hard in 10 minuten.
  2. Kook de gaar.
    Maak de zalm schoon.
  3. Doe hem in een pan samen met de , het , water, , en de en laat hem zachtjes 15 minuten pocheren.
    Laat hem dan in het vocht afkoelen.
    Schil de en hak ze fijn.
    Pers de uit.
    Maak de schoon en hak ze fijn.
    Geef er citroensap over zodat ze niet zwart worden.
    Smelt 20 gram in een pannetje en geef er de sjalot en de gehakte bij.
  4. Voeg en toe en laat op klein vuur 15 minuten zachtjes smoren.
    Breng een halve liter water aan de kook, strooi hier de in en laat deze zeer zachtjes 15 minuten koken.
    Men krijgt dan een praktisch doorzichtige substantie.
    Laat afkoelen.
    Neem 2/3 van het en rol het uit tot een rechthoek van ongeveer 50 bij 25 cm en die een dikte heeft van 2 à 3 mm.
    Rol de plak om de deegrol en breng ze zo op een natte bakplaat.
    Prik er overal goed met een vork in, dit deel hoeft niet zoveel te rijzen.
    Zet de oven op 230 graden celsius.
    Leg in het midden van het deeg een laag van 8 cm breed en iets korter dan de lengte van het deeg.
    Daarop een laag , daarop de zalm, en daarop de .
    Snijd de in vieren en leg ze op de .
    Sla de vier randen van het deeg dan om de inhoud heen en plak ze aan elkaar met wat water.
    Rol de rest van het deeg uit tot een plak die groot genoeg is om het pakket te bedekken.
    Leg ze er overheen en bevestig ze aan de randen goed aan het andere deeg.
    Klop het laatste ei los in een kom.
    Strijk hiermee de oppervlakte van het pakketje in.
    Maak met een scherp mes lichte sneden over het deeg zodat een ruitvormig patroon ontstaat.
    Schuif de bakplaat ongeveer 25 minuten in de hete oven.
    Smelt de en doe deze in een sauskom.
    Leg het pakketje voorzichtig op een voorverwarmde dienschaal en serveer.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • bladerdeeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zalmfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
759 kcal
37%6072 kcal
Vetten
54 g.
78%432 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
69 g.
26%552 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pakketje van zalm