Snijd de dwars op de lengterichting in stukken van ca. 4 cm.
Maak de en de schoon.
Halveer ze in de lengte richting, haal de harde kern weg en snijd ze in repen van ca. 1,5 cm.
Maak een bouillon van 1 liter en 10 gram .
Versnipper de geschoonde .
Snijd de gewassen peen in plakjes en de paprika in reepjes.
Prepareer de rode peper door zaad en lijsten te verwijderen.
Maak de saus en doe daartoe in een kom: 3 eetlepels zoete chillisaus, 1 koffielepel olijfolie, 1 theelepel vers geraspte gemberwortel, 1 fijngeknepen, 1 gehakt teentje knoflook, 1 koffielepel ahornsiroop, 1 koffielepel strong tamari, 1 koffielepel teraki sojasaus, 2 eetlepels gembersiroop, 100 milliliter van de aangemaakte groentebouillon, een paar kummelzaadjes en 1 steranijs.
Roer alles goed door elkaar en doe het sausje in een pannetje.
Maak een volle koffielepel aan met wat koud .
Breng de saus aan de kook en giet de al roerende erbij.
Als de saus aandikt nog een minuutje zachtjes door laten koken.
De saus in een kommetje doen, warm houden en apart serveren.
Doe in een wok 2 eetlepels .
Maak de olie goed heet en strooi er dan de uisnippers in.
Even aanbraden, roeren en dan de wortelplakjes erbij.
Al omscheppend 2 minuten bakken en dan de paksoi(2) en de paprika erdoor roeren.
Even goed aanwarmen en dan de venkel(80 gram) en de witlof(80 gram) in de wok doen.
Intussen de bouillon aan de kook brengen.
De bouillon in de wok gieten en alles 4 minuten koken.
Proeven en eventueel peper(1 stuk)(3 centimeter) en zout toevoegen.
De pittige worsten braden volgens de gebruiksaanwijzing.
De inhoud van de wok door een bolzeef gieten en de uitgezeefde bouillon bewaren voor het maken van een volgende dagsoep.
De groente verdelen over twee warme borden.
Leg op elk bord een worst en serveer er warme gekookte (zilvervlies)rijst bij.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillonpoeder
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentebouillonpoeder
Suiker
zoete chilisaus past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonpoeder
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in groentebouillonpoeder
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonpoeder
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillonpoeder
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (2)
Paksoi-groenteschotel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies RESET
Een heerlijk recept, het formuleren van bereidingswijze dient iets beter worden aangevuld
John 12 oktober 2017
Waar komen die pittige worsten opeens vandaan, wat bedoel je hiermee? Braadworst? Ik mis het in de beschrijving van het gerecht!
27 oktober 2012
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.