Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
Schil en snijd de in gelijke stukken en kook de in de pan met water in circa 15 minuten gaar.
Giet af en stoom droog.
Pureer de met een pureestamper.
Maak de puree smeuïg met de crème fraîche.
Snijd de bieslook fijn.
Roer de bieslook en de door de aardappelpuree en breng op smaak met een beetje zout en peper.
Pers de sinaasappels uit en breng het sap met de aan de kook.
Breng op smaak met een beetje zout en laat de siroop een beetje afkoelen.
Snijd het vel van de zalm en snijd de zalm in grove blokjes.
Verhit een scheut olie in een pan en bak de zalm in circa 5 minuten gaar.
Halveer de ’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika(1 stuk)(1 stuk)’s in blokjes.
Snijd de cherrytomaatjes(250 gram) in vieren.
Snijd de paksoi(2) fijn.
Meng in een kom de zalm, paprika(1 stuk)(1 stuk)’s, cherrytomaatjes(250 gram), paksoi(2) en de sinaasappelsiroop.
Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Serveren
Verdeel de smeuïge aardappelpuree over borden en schep de paksoi(2)-zalmsalade er bovenop.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
zalmfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.