Palak panir (Spinazie met roomkaas)
- Herkomst India
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Koekenpan
- Rasp
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Maak de ui schoon en snij deze in grove stukken.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maak de tomaten schoon en snij deze in stukken.
Verwijder de zaden en zaadlijsten uit de en snij deze in dunne ringetjes.
Schil de gemberwotel en rasp deze fijn.
Blancheer de in ruim kokend water ± 3 minuten en druk het vocht eruit.
Rooster het in een droge koekenpan en stamp het in een vijzel fijn.
Pureer de , gember en knoflook.
Bak de panir in de hete of ghee goudbruin en laat hem op keukenpapier uitlekken.
Bak in het achtergebleven vet het uimengsel met de koriander in ± 4 minuten goudbruin en bak de even mee.
Roer er de , tomaat, panir, , en door en laat nog ± 5 minuten stoven. - Schep af en toe om.
Bestrooi het gerecht met .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Aloo Palak (spinazie-aardappelgerecht)445m
-
Recept
Cumi Cumi Goreng Panir (gepaneerde inktvisringen)440m
-
Recept
Polak Puri (spinazie gevuld gefrituurd brood)450m
-
Recept
Salade van appel, spinazie en bleekselderij425m
-
Recept
Spinazie souffle430m
-
Recept
Gevulde aardappelen met roomkaas41u10m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in spinazie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomkaas en yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomkaas en yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 485 kcal | 24% | 1940 kcal |
Vetten | 45 g. | 64% | 180 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 10 g. | 3% | 40 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |