Palingmousse

Ingrediënten

+ -
print

Voor de garnering:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Blender
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten in een steelpannetje met uitzondering van de .
  2. Breng op ‘n laag vuurtje langzaam aan de kook.
  3. Neem van het vuur af en voeg de in geweekte toe.
  4. Roer goed door.
  5. Breng opnieuw aan de kook en laat al roerend nog 2 minuten doorkoken.
  6. Pureer alles in de blender tot een gladde massa.
  7. Laat wat afkoelen en vul hiermee 4 amuse-glaasjes.
  8. Laat opstijven in de koelkast.
  9. schillen.
  10. De zaadlijsten eruit halen.
  11. De brunoise snijden (kleine blokjes van ca. 2 x 2x 2 mm3).
  12. In ‘n zeef doen en licht bestrooien met zout.
  13. Enkele uren afgedekt boven ’n kommetje laten uitlekken.
  14. Bestrooi de amuses met de -brunoise en serveer meteen.
  15. Geef er een glas droge, witte wijn bij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • monchou en room is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • zaanse mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • monchou en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in zaanse mosterd en gelatine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paling en gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (4)

Palingmousse heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 4 recensies
RESET

Supér lekker, maar kook de gelatine niet mee of neem dan agar agar.
Kokkepot 12 april 2012
Lieve kookfreaks, Je gelatine kan je beter niet meekoken omdat het dan zijn bindende werking verliest.
Vincent 21 november 2011
Heb glaasjes bekleed met gerookte zalm en daarna met dit recept gevuld. Succes verzekerd.
Rogier Klever 6 november 2011
Heel erg gemakkelijk te maken en wat geweldig lekker. Ziet er professioneel uit. Bedankt voor dit lekkere recept
Liane 20 oktober 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2 kcal
0%8 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Palingmousse