Panga in sinaasappel- en citroensaus

Ingrediënten

+ -
print

Voor 4 personen:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Zet de op in de schil met een snufje erbij.
  2. Laat ze 20 minuten koken.
  3. Pers de sinaasappel uit en de .
  4. Doe dat in een bakje.
  5. Snijd de knoflook fijn en doe dat er door.
  6. Snijd een halve tomaat in kleine stukjes en doe dat bij de sinaasappel en citroensap.
  7. Schep er 2 eetlepels creme fraiche door en klop dat door elkaar.
  8. Verwarm de pan en doe er een beetje bakboter in.
  9. Snijd de en de lente uien fijn.
  10. Leg de filets in de pan en giet het sinaasappel-, citroenmengsel er over.
  11. Doe de (fijn gesneden) , hele basilicumblaadjes en één lente uitje erbij.
  12. Laat de filets gaar worden en hak hem in de pan met een spaan in stukjes.
  13. Laat dit een beetje sudderen.
  14. Giet een scheutje over de sneedjes brood en grill deze licht bruin.
  15. Was ondertussen de sla.
  16. Doe daar het andere lente uitje door met de .
  17. Giet daar een scheut en erover en de sla is klaar.
  18. Giet de af en snijd ze in drieën.
  19. Verdeel alles op 4 borden en garneer de vis met en een basilicumblaadje.
  20. Eet smakelijk.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Panga in sinaasappel- en citroensaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Superlekker. Ik ben niet zo'n grote fan van pangasius, maar dit was onwijs lekker.
Helma 19 september 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
158 kcal
7%632 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%32 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Panga in sinaasappel- en citroensaus