Pangafilets en broccoli met een korstje
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van fabita
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Magnetron
- Koekenpan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op circa 190 graden C.
- in kleine roosjes verdelen en in wat water koken, maar niet helemaal gaar of in de magnetron ongeveer 50 seconden.
- Uit laten lekken.
- Ansjovis uit laten lekken en in kleine stukjes snijden.
- Korst van het brood verwijderen, in de lengte in dunne reepjes snijden, de reepjes tegen elkaar leggen en in kleine blokjes snijden.
- Doe het brood in een kom en zet apart.
- In een koekenpan 2 eetlepels verhitten en hierin en knoflook en lente- zachtjes fruiten tot ze wat zacht zjn.
- Doe dit mengsel bij het broodkruim en ook de , , en ansjovis.
- Meng alles heel goed door elkaar.
- Vet een ovenschaal licht in met wat en verdeel de over de bodem. (De kun je eerst met wat en inwrijven als je dat wilt, maar niet teveel want de ansjovis en bouillon zijn al zoutig).
- Leg de visfilets op de in de schaal en giet hierover de lepels bouillon.
- Hierop het broodkruim verdelen zodat vis en goed bedekt zijn.
- Zet de schaal in de oven ongeveer 20 a 30 minuten afhankelijk van de dikte van de filets en de korstlaag.
- Wordt het te snel te bruin dan kun je aluminiumfolie overheen doen, maar de korst moet wel krokant zijn.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gemarineerde zalmfilet met een pittig korstje425m
-
Recept
Kabeljauwfilet met een jasje445m
-
Recept
Forel met een vulling van pijnboompitten in de oven425m
-
Recept
Kabeljauw in een zachte tomatensaus440m
-
Recept
Visrolletjes met broccoli425m
-
Recept
Stoofpotje van nijlbaars met aardappelen en broccoli445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in visbouillon
- visbouillon en wit brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in wit brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in wit brood
- Sporen van ei kunnen voorkomen in visbouillon en wit brood
- visbouillon, wit brood, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in wit brood
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in visbouillon
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in visbouillon en wit brood
- visbouillon is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 65 kcal | 3% | 130 kcal |
Vetten | 1 g. | 1% | 2 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 14 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |