Pannekoeken (basisrecept)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Blender
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Doe de in een kom, maak in het midden een kuiltje en schenk daarin wat .
  2. Roer dit voorzichtig door, zodat er steeds wat van de randen van het kuiltje mengt met de , voeg steeds een beetje toe en blijf roeren tot je een glad beslag hebt (op deze manier heb je weinig kans opklonten).
  3. Voed vervolgens de 1 voor 1 toe en dan de gesmolten , het en de . (Je kunt ook alles tegelijk in een foodprocessor of blender doen en machinaal mengen) Verhit wat in de koekepan, Schep 1 a 2 eetlepels beslag in de pan en laat het beslag door te draaien de hele bodem bedekken.
  4. Keer de pannekoek en bak de andere kant lichtbruin.
  5. Eet de pannekoek met stroop, jam, honing of (poeder).
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, boter, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (14)

Pannekoeken (basisrecept) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.4 / 10 in 14 recensies
RESET

De allerlekkerste pannenkoeken ooit! Perfect recept... precies zoals het is... We hebben genoten!
Anita 9 december 2017
Heel lekker met ragout
To 4 januari 2015
Hoeveel eieren moet ik gebruiken voor dat ze goed gelukt zijn 2 of 3?
Viviane 27 oktober 2013
Heeel erg lekker ;-]
Roosje 21 augustus 2013
Pannenkoeken liggen in de pan. Ruiken fantastisch! Heb er wel meer suiker bij gedaan.
Elia 17 mei 2013
Zeer lekker! Heb er wat meer suiker bij gedaan, heerlijk!
Elke 17 mei 2013
Doe er nog een beetje kaneel bij... en natuurlijk meer suiker!
David 4 januari 2013
Ze zijn goed gelukt. Hmmm ze zijn heel lekker.
Romijsa 4 november 2012
Was heerlijk en om lekkerder te maken doe wat meer sukier in dat deeg. P.S. die pannekoeken zijn zo lekker dat ze achter elkaar worden opgegeten.
Rita 6 oktober 2012
Ik ga ze zo maken ik hoop dat ze lekker woorden.
Samuel 28 augustus 2012
Het was een uitkomst op vakantie in Tjechie ... heerlijk!
Lenneke 26 augustus 2012
Ik ga ze zo maken, ik gooi er altijd citroenrasp uit dat potje van Dr. Oetker in en vanillesuiker, dan zijn ze nog lekkerder.
Lotje 28 juni 2012
Erg lekker, 75 gram gesmolten boter hebben we niet gedaan, wel boter om in te bakken, en meer suiker is echt nodig om het lekker te krijgen!
Jan 26 juni 2012
Erg lekkere pannenkoeken met een makkelijk recept:)
Maaike 26 januari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
342 kcal
17%1368 kcal
Vetten
23 g.
33%92 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
45 g.
17%180 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pannekoeken (basisrecept)