Pannenkoeken
- Herkomst Nederland
- Categorie Hoofdgerechten
- Bereiden
- Kookboek van fienekevz
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar en doe ze in een luchtdicht afsluitbare pot.
- Bewaar op een koele droge plaats.
- De mix blijft 6-8 maanden goed.
- Gebruik voor 4-6 personen circa 300 gram mix 1 ei, een scheutje en lauwwarm water.
- Klop het mix en een flinke scheut lauw water toe.
- Meng tot een niet al te dik, glad beslag.
- Voeg eventueel nog wat extra water toe voor de juiste consistentie.
- Verwarm een anti-aanbakpan en bestrijk de bodem met een bakkwast met een dun laagje gesmolten of olie.
- Maak telkens 3 pannenkoekjes per keer en bak ze in c.
- a. 1 min per kant bruin en gaar.
Ook lekker om te maken
Variaties op Pannenkoeken
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Pannenkoeken | 6 | Vegetarisch |
Appelpannenkoeken | 3 | Nagerechten |
Hartige pannenkoekentaart | 2 | Hartige taarten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- melkpoeder en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melkpoeder en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melkpoeder en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 476 kcal | 23% | 1904 kcal |
Vetten | 28 g. | 40% | 112 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 21 g. | 8% | 84 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 25 g. | 27% | 100 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |