Pannenkoeken zonder koemelk en eieren

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Doe het in een schaal.
  2. Doe daar al roerend de sojamelk of bij en meng dit tot er een stevig beslag ontstaat.
  3. Verdun dit beslag met het koolzuurhoudende tot het dun genoeg is om er pannenkoeken van te bakken.
  4. Als je het toevoegt, kan er wat schuim ontstaan, geen paniek!
  5. Als je doorroert verdwijnt dit weer.







    Blijf goed roeren en voeg , en wat toe.















    Verwarm de koekenpan en doe er wat in.
  6. Wil je geen gebruiken, let er dan op dat je boter gebruikt zonder koemelk!







    Schep met een grote lepel voldoende beslag in de pan zodat de bodem bedekt is.
  7. Wacht tot het beslag niet meer vochtig is en draai dan de pannenkoek om.















    Deze pannenkoeken worden niet erg bruin!
  8. Dit komt omdat er geen eigeel en koemelk in zit waar pannenkoeken normaliter bruin van worden.
  9. Maar lekker smaken doen ze zeker !!!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Pannenkoeken zonder koemelk en eieren heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7.3 / 10 in 3 recensies
RESET

Hoeveel melk en spa rood moet er in? Staat geen hoeveelheid bij?
Stefanie 13 december 2013
Lekkere pannenkoeken, goed van smaak.
Rianne 21 oktober 2013
Zijn lekker van smaak maar ze kleven in de anti-aanbakpan, zelf met wat olie. Wat doe ik verkeerd?
Vanderhaegen 17 maart 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
455 kcal
22%1820 kcal
Vetten
6 g.
8%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
92 g.
35%368 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
1 g.
2%4 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pannenkoeken zonder koemelk en eieren