Ingrediënten

+ -
print

Voor de pannenkoeken:

Voor de vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Garde
  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Klop van de met de , de , het en een kwart van de tot een glad mengsel en verdun al kloppend met een garde met de rest van de tot een klontervrij beslag.
  2. Dek de kom af en laat minstens een half uur rusten in de koelkast.
    Ga ondertussen met de vulling bezig.
    Verwarm de boter met de en laat op zeer laag vuur goudbruin kleuren.
  3. Voeg de appelschijfjes toe en schep voorzichtig om, zodat alle appelschijfjes bedekt zijn.
  4. Neem de pan van het vuur en laat de appelschijfjes in de pan afkoelen tot lauwwarm.
    Bak ondertussen de pannenkoeken:
    Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en smelt hierin een klontje boter.
  5. Zorg dat de hele bodem met boter bedekt is (door de pan rond te draaien).
    Schenk met een juslepel beslag in de kom en draai deze direct rond, zodat het beslag gelijkmatig verdeeld is.
  6. Keer de pannenkoek als de onderkant goudbruin is en bak de tweede kant nog 1/2 minuut.
  7. Bak zo verder tot het beslag op is.
  8. Houd de warm.
    Klop voor de saus de met de romig.
  9. Verwarm de met het en klop hem geleidelijk bij het ei-suikermengsel.
    Blijf roeren tot een gebonden saus ontstaat.
    Verwjder het .
    Vet ondertussen en hoge ovenvaste schaal in en leg er met overlap 2 .
  10. Verdeel er 1/5 van de appelschijfjes over, bestrooi met en leg er 2 op.
  11. Maak zo nog 4 lagen.
  12. Klap de overhangende over het midden.
  13. Dek de schaal af met plasticfolie en zet er iets zwaars op en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
    Snijd de in plakken en serveer er de lauwwarme vanillesaus bij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine en boter of margarine
  • pannenkoeken kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker, suiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine en boter of margarine
  • pannenkoeken kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren en eidooiers
  • pannenkoeken, boter of margarine, boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in halfvolle melk, boter of margarine, boter of margarine, melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pannenkoeken, boter of margarine, boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in halfvolle melk, boter of margarine, boter of margarine, melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, suiker, suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine en boter of margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine en boter of margarine
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
628 kcal
31%2512 kcal
Vetten
26 g.
38%104 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
32 g.
12%128 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
52 g.
58%208 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pannenkoekenschotel met appel, kaneel en vanillesaus