Klop van de met de , de , het zout(1 stuk) en een kwart van de melk(2.5 deciliter) tot een glad mengsel en verdun al kloppend met een garde met de rest van de melk(2.5 deciliter) tot een klontervrij beslag.
Dek de kom af en laat minstens een half uur rusten in de koelkast.
Ga ondertussen met de vulling bezig.
Verwarm de boter met de suiker(60 gram)(150 gram)(2 eetlepels) en laat op zeer laag vuur goudbruin kleuren.
Voeg de appelschijfjes toe en schep voorzichtig om, zodat alle appelschijfjes bedekt zijn.
Neem de pan van het vuur en laat de appelschijfjes in de pan afkoelen tot lauwwarm.
Bak ondertussen de pannenkoeken:
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en smelt hierin een klontje boter.
Zorg dat de hele bodem met boter bedekt is (door de pan rond te draaien).
Schenk met een juslepel beslag in de kom en draai deze direct rond, zodat het beslag gelijkmatig verdeeld is.
Keer de pannenkoek als de onderkant goudbruin is en bak de tweede kant nog 1/2 minuut.
Bak zo verder tot het beslag op is.
Houd de pannenkoeken(1 stuk) warm.
Klop voor de saus de eidooiers(2) met de suiker(60 gram)(150 gram)(2 eetlepels) romig.
Verwarm de melk(2.5 deciliter) met het vanillestokje(1 stuk) en klop hem geleidelijk bij het ei-suikermengsel.
Blijf roeren tot een gebonden saus ontstaat.
Verwjder het vanillestokje(1 stuk).
Vet ondertussen en hoge ovenvaste schaal in en leg er met overlap 2 pannenkoeken(1 stuk).
Verdeel er 1/5 van de appelschijfjes over, bestrooi met kaneel(1 stuk) en leg er 2 pannenkoeken(1 stuk) op.
Maak zo nog 4 lagen.
Klap de overhangende pannenkoeken(1 stuk) over het midden.
Dek de schaal af met plasticfolie en zet er iets zwaars op en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Snijd de pannenkoeken(1 stuk) in plakken en serveer er de lauwwarme vanillesaus bij.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine en boter of margarine
Gluten
pannenkoeken kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
suiker, suiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine en boter of margarine
Ei
pannenkoeken kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren en eidooiers
Koemelk
pannenkoeken, boter of margarine, boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in halfvolle melk, boter of margarine, boter of margarine, melk
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
pannenkoeken, boter of margarine, boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in halfvolle melk, boter of margarine, boter of margarine, melk
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, suiker, suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine en boter of margarine
Vis
Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine en boter of margarine
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.