Pannenkoekentaartjes met chocolade saus
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Garde
- Magnetron
- Koekenpan
- Pan
- Zeef
Bereidingswijze
- Zeef het en de suiker boven een grote kom.
- Maak een kuiltje in het midden van het meel en giet daarin de en de .
Klop de en de met een garde voorzichtig door het meelmengsel tot een egaal beslag ontstaat.
Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur.
Smelt een klontje in de pan. - Giet kleine cirkels van het beslag in de pan en bak ca. 1 minuut aan iedere kant tot de pannenkoekjes goudbruin kleuren.
- Houd de pannenkoeken warm.
Houd 4 pannenkoekenapart, besmeer de overige pannenkoeken elk met 1 eetlepel .
leg telkens 2 pannenkoeken met en op elkaar en sluit af met een onbesmeerde pannenkoek
Doe de chocolade met de in een magnetron bestendige kom en zet de kom 30 seconden in de magnetron. - Roer goed door tot een zachte chocoladesaus ontstaat.
- Giet de chocoladesaus over de pannenkoektaartjes en garneer met .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
- hazelnootpasta en pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
- basterdsuiker en aardbeien past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- boter en pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in hazelnootpasta en pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk, boter, room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in hazelnootpasta en pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 631 kcal | 31% | 2524 kcal |
Vetten | 24 g. | 35% | 96 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 86 g. | 33% | 344 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |