Pappadums (linzenkoek)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Blender
  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Maal hele tot fijn meel in een blender of keukenmachine.
    Zeef het meel met en in een kom en voeg het lauwe geleidelijk en al roerend toe tot een zeer stevig deeg is verkregen.
    Laat de zachtjes smelten.
    Kneed het deeg minstens 20 minuten.
  2. Bedruppel het met voldoende gesmolten ghee, zodat het deeg niet aan de kom plakt.
    Kneus de peperkorrels, strooi ze over het deeg en kneed ze gelijkmatig erdoor.
    Verdeel het deeg in 20 stukken ter grootte van een golfbal.
    Rol elk stuk zeer dun uit tot een cirkel van 15 cm.
    Stapel ze op elkaar met velletjes bakpapier ertussen.
    Droog ze 2-2½ uur iets in een op 180 °C voorverwarmde oven.
    Bewaar ze luchtdicht, zo zijn ze nog enkele weken houdbaar.
    Pappadums bakken:
  3. giet 3 cm in een diepe koekenpan.
    Verhit flink tot een stukje pappadum erin meteen gaat sissen en drijven.
    Bak de pappadums per twee in de hete , Draai ze 5-10 seconden met behulp van een schuimspaan en een bakspaan.
    Keer ze om en bak nog 5-10 seconden.
    Til ze uit de pan, laat ze erboven even uitdruipen en zet ze schuin achter elkaar weg (als in een toastrek) op een warme plaats om verder uit te druipen.
    Serveer pappadums liefst binnen het uur.
  4. U kunt ze echter weer knapperig maken in een hete oven.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bakpoeder
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ghee is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ghee is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1008 kcal
50%4032 kcal
Vetten
12 g.
17%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pappadums (linzenkoek)