Papri-kip met champignons

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. De kip in kleine blokjes snijden en in een schaal doen.
  2. Naar eigen smaak de kip marineren of kruiden.
  3. Dit kan met sojasaus (ketjap), kipkruiden etc.
  4. De ontdoen van eventuele zand/aarde-resten, in partjes of plakjes snijden en in een aparte schaal of bak doen. Één of twee keer doorsnijden is voldoende omdat ze in de pan behoorlijk slinken.
  5. De wassen en doorsnijden en de pitten en stelen verwijderen.
  6. Daarna de ook in reepjes of blokjes snijden en bij de indoen.
  7. De kip in een wok of grote koekenpan met een beetje of boter aanbraden.
  8. Tegelijkertijd in een andere koekenpan de ontdooien en lichtbruin bakken.
  9. Nadat de kip gebraden is de groente toevoegen en meebakken.
  10. De paprika, en kip goed door elkaar mengen.
  11. Wanneer de aardappelen ook goed gebakken zijn, toevoegen aan de pan met vlees en groente en alles door elkaar mengen.
  12. Eventueel kunnen de aardappelen in de koekenpan blijven, gekruid worden en apart geserveerd worden.
  13. Het geheel een paar minuten op klein (met deksel) door en door laten verwarmen.
  14. Het vocht wat uit de komt kan nog met een juslepel weggehaald worden.
  15. Doe dit wel als laatste, dan blijft de kip lekker mals.
  16. Eet smakelijk.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2607 kcal
130%5214 kcal
Vetten
42 g.
60%84 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
9%2 g.
Waarvan onverzadigd
3 g.
12%6 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
61 g.
23%122 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Papri-kip met champignons