Paprika-gehaktschotel
- Herkomst Nederland
- Categorie Hoofdgerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Doe het gehakt in een kom.
- Pel 1 ui en de knoflook en snipper ze fijn
Verhit een scheutje vloeibare in een pan en fruit de ui en de knoflook glazig.
Doe de knoflook, de en de bij het gehakt, en roer alles goed door, bind het geheel met en breng op smaak met , , en .
Vorm kleine balletjes van het gehakt.
Was de . - halveer ze en verwijder de zaadlijsten en de steelaanzet, snijd het vruchtvlees in reepjes.
Pel de overige en in dunne ringen snijden.
Verhit een scheutje vloeibaar in een pan en braad de gehaktballetjes rondom bruin en gaar, Haal ze eruit en zet warm weg
Voeg de en de ui ringen toe aan het braadvet en laat het geheel even smoren.
Giet de groentebouillon en de witte erbij, roer de erdoor en breng op smaak met , , en , en laat op matig vuur 6-8 minuten pruttelen.
Voeg de gehaktballetjes bij de groenten, meng de erdoor en verwarm het geheel tot alles goed op smaak is.
Ook lekker om te maken
Variaties op Paprika-gehaktschotel
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Paprika-gehaktschotel | 1 | Rijstgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel, bouillon, wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel, bouillon, wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bakboter, paneermeel, bouillon, kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in paneermeel en kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 469 kcal | 23% | 1876 kcal |
Vetten | 27 g. | 39% | 108 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 13 g. | 5% | 52 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |