Vervolgens de paprika(2)(6)'s insmeren met olijfolie(1 stuk) en in de oven roosteren.
Dit kan het beste door nu ook de grill aan te zetten en de paprika(2)(6)'s bovenin de oven te plaatsen.
Hou in de gaten dat je ze af en toe moet draaien maar ze moeten een zwart verbrand velletje krijgen.
Zijn alle paprika(2)(6)'s na ca. 35-40 minuten geroosterd en zwart geblakerd haal ze dan uit de oven en doe de paprika(2)(6)'s (let op zijn nu dus gloeiend heet!)in een plastic zak en bind deze dicht.
Haal na 20 minuten de paprika(2)(6)'s uit de zak en laat even afkoelen.
Nu komt het meest tijdrovende van alles.
Verwijder de stelen, pitten en de geblakerde velletjes.
Mocht er een klein stukje geblakerd vel blijven zitten dan is dat niet zo erg hoor het geeft zelfs wat extra smaak.
Zet de paprika(2)(6)'s in een bakje in de koelkast totdat je de salade wilt opmaken.
Haal de paprika(2)(6)'s uit de koelkast en giet ze af maar bewaar het vocht voor de dressing.
De opmaak is simpel snij de paprika(2)(6)'s in reepjes van ongeveer 1 cm breed en vermeng met de dun gesneden uienringen en blokjes ontvelde tomaat.
Maak een dressing van het bewaarde sap de olijfolie(1 stuk), azijn, zout(1 stuk), peper(1 stuk) en fijn gehakte basilicum.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.