Paprikasoep met kreeftenstaartjes en bieslook
- Herkomst Nederland
- Categorie Soepen
- Paprikasoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van lekker_koken
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Staafmixer
- Zeef
Bereidingswijze
- Leg de chinese paddestoelen 20 minuten in heet water.
- Knijp ze uit boven een kommetje en snijd de steeltjes eruit.
- Snipper de hoedjes.
- Was de 's, snijd ze in vieren en verwijder de zaadlijsten.
- Snijd de 's in stukjes.
- Smoor de , knoflook, paddestoelen en in de zonder ze te verkleuren.
- Voeg de toe en laat het mengsel op zacht vuur inkoken.
- Voeg de bouillon en het weekwater van de paddestoelen toe (totaal 1 liter) en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
- Pureer het mengsel en wrijf de soep door een zeef.
- Meng de kaas met een staafmixer door de soep.
- Breng op smaak met peper zout en .
- Monteer de soep met .
- Verwarm de kreeftenstaartjes in bouillon en verdeel ze over de borden.
- Giet de soep op de borden en strooi de erover.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon en wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon en wijn
- kippenbouillon en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in monchou en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- monchou en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 103 kcal | 5% | 412 kcal |
Vetten | 4 g. | 5% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 17 g. | 6% | 68 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |