Parelhoenmousse met appelstroopgelei

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Pan
  • Staafmixer
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden (kan dag van tevoren):
  2. Verwarm in een pan met dikke bodem de en bak hierin de parelhoen en ca. 3 min.
  3. voeg de fond, 2 eetlepels sinaasappelsap en de toe en bestrooi met en .
  4. Smoor het parelhoen afgedekt in 8-10 min.
  5. heel zachtjes gaar, roer alles af en toe door.
  6. Laat afkoelen.
  7. Week intussen de ca. 5 min.
  8. in ruim koud water.
  9. Verwarm in een steelpan de , de en de rest van het sinaasappelsap en roer dit tot een gladde saus.
  10. Knijp het blaadje uit en los het van het vuur af al roerend op in het appelstroopmengsel.
  11. Laat dit afkoelen tot een dikke siroop.
  12. Zeef het parelhoenmengsel en pureer het tot een dikke puree met de staafmixer.
  13. Meng de erdoor.
  14. Klop in een kom de stijf en spatel het luchtig door het parelhoenmengsel.
  15. Breng de mousse op smaak met en en schep dan voorzichtig in 4 wiskeyglazen.
  16. Strijk de bovenkant glad en schep de appelmoesgelei erop.
  17. Laat de mousse in ca. 3 uur opstijven in de koelkast.
  18. Bereiden:
  19. Oven voorverwarmen.
  20. Snijd het pistoletje in 8-12 flinterdunne lange plakjes en rooster ze goudbruin.
  21. Knip de takjes doormidden en steek ze rechtop in de gelei.
  22. Zet de glazen op 4 borden en leg het brood ernaast.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pistolet kan sporen bevatten van gluten en Allergie in pistolet
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in pistolet
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in pistolet
  • pistolet kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pistolet
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pistolet
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
67 kcal
3%268 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
14 g.
5%56 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Parelhoenmousse met appelstroopgelei