Parijse uiensoep
- Herkomst Nederland
- Categorie Soepen
- Uiensoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Pel de en snijd ze in fijne ringen.
- Pel de knoflook en hak hem in stukjes.
- Maak de schoon en rits de blaadjes eraf.
- Fruit de ui, de knoflook en de in de hete en breng op smaak met .
- Roer er 1 liter water en het bouillonblokje doorheen en breng het aan de kook.
- Laat de soep ca. 15 minuten pruttelen met het deksel op de pan.
- Schaaf de kaas in fijne plakjes, voeg de toe aan de soep en breng op smaak met , giet de soep in 4 ovenvaste soepkoppen, leg er een sneetje brood op en dek af met de kaas.
- Zet de soep in de voorverwarmde oven op 200 graden C.
- totdat de kaas is gesmolten.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Franse uiensoep42u
-
Recept
Franse uiensoep430m
-
Recept
Franse Uiensoep445m
-
Recept
Tomaten-uiensoep435m
-
Recept
Uiensoep445m
-
Recept
Uiensoep met venkel445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en groentebouillonblokje
- groentebouillonblokje, wijn, stokbrood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in stokbrood
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in stokbrood
- Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonblokje, wijn, stokbrood
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in groentebouillonblokje en stokbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in stokbrood
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie, groentebouillonblokje, stokbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 195 kcal | 9% | 780 kcal |
Vetten | 10 g. | 15% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 15 g. | 6% | 60 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |