Pasta al forno con pomodori
- Herkomst Italie
- Categorie Pastagerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van samjuul
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 200 graden.
- Grote pan gezouten water opzetten.
- In een passende pan een flinke scheut gieten en daarin de , en pepertjes 10 minuten heel zachtjes bakken tot ze zacht maar niet gekleurd zijn.
- Bij gebruik van verse met een scherp mesje de kern eruit halen. 40 seconden in het kokende water leggen tot het vel loskomt.
- Uit de pan scheppen met een schuimspaan en koud afspoelen in een vergiet.
- De pan van het vuur halen.
- De ontvellen, ontzaden en in stukjes hakken.
- Bij de uitjes en in de pan doen met een klein glaasje water (Ikzelf heb het vocht dat vrijkwam bij het ontvellen en ontzaden van de erbij gedaan. ) Laat alles aan de kook komen en laat het 20 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel.
- Alles pureren en de basilicum erin snipperen, op smaak maken met peper en zout en de .
- Als alles goed op smaak is de pan water weer aan de kook brengen en de oricchiette gaar koken.
- Laten uitlekken en met de helft van de saus en een handje parmezaan omhusselen.
- Ovenschaal invetten met olie.
- Laagje pasta in de schaal doen, daarover een laagje saus, een handvol geraspte en een in plakken gesneden bol .
- Dit herhalen tot alles op is en eindigen met een flinke laag kaas.
- Zet 15 minuten in de oven of tot de bovenkant goudbruin en krokant is.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Pasta di pomodori e rucola430m
-
Recept
Pasta con salsa di sarde440m
-
Recept
Pasta al forno440m
-
Recept
Pasta met pesto415m
-
Recept
Lasagne al Forno41u30m
-
Recept
Spaghetti con Aglio e Olio410m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas en mozzarella kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas en mozzarella is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 38 kcal | 1% | 152 kcal |
Vetten | 5 g. | 7% | 20 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 4 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |