Pasta bolognese

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Hapjespan
  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Schil de , snijd hem in de lengte doormidden en dan in dunne plakjes.
  2. Pel de en snijd in dunne ringen.
  3. Ontdraad de ,maak hem schoon en snijd in dunne boogjes.
  4. Pel en snipper de knoflook.
  5. Verhit de helft van de olie in een ruime hapjespan en bak de , de , de en de knoflook op matig vuur in ca. 10 minuten.

    Verhit de rest van de olie in een koekenpan, haal het vel van de saucijzen en verdeel het vlees in stukjes.
  6. Bak het vlees met de en breek het vlees met een houten spatel.
  7. Blus af met de .

    Voeg de , bouillon en toe aan de groenten en roer alles goed door.
  8. Breng aan de kook en voeg het vlees toe.
  9. Laat alles met het deksel op de pan 40 minuten zachtjes stoven.
  10. Neem na 30 minuten het deksel van de pan zodat de saus iets dikker wordt. (eventueel binden met wat allesbinder).

    Breng een pan met flink water en zout aan de kook en kook de pasta volgens aanwijzing verpakking.
  11. Breng nog een pan met water aan de kook, snijd de tomaten kruislings in en leg 30 seconden in het kokende water.
  12. Haal ze eruit, laat even afkoelen, verwijder het vel en snijd ze in parten.
  13. Voeg de tomaten toe aan het vleesmengsel en laat nog 5 minuten zachtjes meekoken.
  14. Breng op smaak met zout en peper

    Giet de pasta af, serveer met de saus en de geraspte parmezaan naar smaak.
25
25
25

Variaties op Pasta bolognese

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Pasta bolognese
VariatieAantalGang
Pasta Bolognese3Pastagerechten
Pasta bolognese saus1Pastagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • wijn en kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in spaghetti
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en kippenbouillon
  • kippenbouillon en parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en parmezaanse kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bleekselderij
  • melk en parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
180 kcal
9%720 kcal
Vetten
8 g.
12%32 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%32 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pasta bolognese