Pasta con salsa di sarde

Ingrediënten

+ -
print

400 gram pasta naar keuze: bucatini, pipe rigate, maccheroni

Voor de mollica:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon, verwijder de harde stukken en snijd hem in hele kleine blokjes.
  2. Bewaar het groen van de .
  3. Kook de venkel in ruim met wat gaar in ca. 15 à 20 minuten.
  4. Giet af en bewaar het kookwater.
  5. Verhit 3 centiliter in een pan en fruit hierin de , 1 teentje , venkelgroen en ansjovis.
  6. Voeg de strattu of toe, de of koenjit, de , 2 deciliter venkelkookwater, het halve visbouillonblok en de of rozijnen.
  7. Breng aan de kook en laat op een laag vuurtje 5 min.
  8. zachtjes garen.
  9. Doe de erbij.
  10. Ontdoe de van de koppen, staarten en graten en snijd ze in stukken.
  11. Voeg ze toe.
  12. Voeg ook de venkel toe en laat het geheel nog eens 5 à 10 min.
  13. pruttelen.
  14. Kook ondertussen de pasta beetgaar in de rest van het venkelkookwater.
  15. Laat uitlekken in een vergiet en roer wat erdoor om plakken te voorkomen.
  16. Roer de saus onder de pasta en breng het geheel op smaak met basilicum en oregano.
  17. Laat met de deksel op de pan nog 5 min.
  18. verwarmen.
  19. Maak ondertussen de mollica als volgt:
  20. Verkruimel het oud , verwijder de korst.
  21. Verhit weer wat in een pan en pers er een teentje over uit.
  22. Bak de broodkruimels goudbruin en strooi er wat versgemalen zwarte over en een snuifje .
  23. Serveer de pasta met de sardinesaus en strooi er de geroosterde broodkruimels over.
  24. Een witte uit Sicilië combineert het beste met de smaak van de , zoals een Grillo di Sicilia of een Torre Solaria Friscali Sicilia.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn en brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in brood
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en brood
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
135 kcal
6%540 kcal
Vetten
6 g.
9%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%44 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pasta con salsa di sarde