Maak de schoon, verwijder de harde stukken en snijd hem in hele kleine blokjes.
Bewaar het groen van de .
Kook de venkel in ruim met wat gaar in ca. 15 à 20 minuten.
Giet af en bewaar het kookwater.
Verhit 3 centiliter olijfolie(2 centiliter)(5 centiliter) in een pan en fruit hierin de sjalotjes(2), 1 teentje knoflook(2 teentjes), venkelgroen en ansjovis.
Voeg de strattu of tomatenpuree(2 eetlepels) toe, de saffraan(1 theelepel) of koenjit, de wijn(2 deciliter), 2 deciliter venkelkookwater, het halve visbouillonblok en de krenten(50 gram) of rozijnen.
Breng aan de kook en laat op een laag vuurtje 5 min.
zachtjes garen.
Doe de pijnboompitten(50 gram) erbij.
Ontdoe de sardientjes(500 gram) van de koppen, staarten en graten en snijd ze in stukken.
Voeg ze toe.
Voeg ook de venkel toe en laat het geheel nog eens 5 à 10 min.
pruttelen.
Kook ondertussen de pasta beetgaar in de rest van het venkelkookwater.
Laat uitlekken in een vergiet en roer wat olijfolie(2 centiliter)(5 centiliter) erdoor om plakken te voorkomen.
Roer de saus onder de pasta en breng het geheel op smaak met basilicum en oregano.
Verkruimel het oud brood(2 sneetjes), verwijder de korst.
Verhit weer wat olijfolie(2 centiliter)(5 centiliter) in een pan en pers er een teentje knoflook(2 teentjes) over uit.
Bak de broodkruimels goudbruin en strooi er wat versgemalen zwarte peper(1 stuk) over en een snuifje zout(1 stuk)(1 stuk).
Serveer de pasta met de sardinesaus en strooi er de geroosterde broodkruimels over.
Een witte wijn(2 deciliter) uit Sicilië combineert het beste met de smaak van de sardientjes(500 gram), zoals een Grillo di Sicilia of een Torre Solaria Friscali Sicilia.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
wijn en brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in brood
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Sporen van sesam kunnen voorkomen in brood
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en brood
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in brood
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in brood
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in brood
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.