Pasta met aubergine
- Herkomst Italie
- Categorie Vegetarisch
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van Bertina
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Keukenpapier
- Grote schaal
Bereidingswijze
- in blokjes snijden en royaal met zout bestrooien en in vergiet zo'n 30 minuten laten staan.
- ongeveer 3 minuten roosteren in koekenpan zonder boter of olie.
Blaadjes van de takjes basilicum "ritsen". - fijn snijden.
Als de 30 minuten voorbij zijn, de aubergine uitdrukken, zodat overtollig vocht eruit loopt. - Verhit 4 eetlepels olie.
- Aubergine in ongeveer 5 minuten goudbruin bakken en laten uitlekken op keukenpapier.
- Rest van de olie verhitten en de 2 minuten fruiten.
- Pastasaus er aan toevoegen.
- Ondertussen de volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar koken.
- Af gieten en de saus erdoor mengen.
- Schud dit mengsel in een mooie grote schaal, schep de , en erop.
- Scheur de blaadjes basilicum in stukken en strooi die erover.
Ook lekker om te maken
Variaties op Pasta met aubergine
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Pasta met auberginesaus en rucolasalade | 1 | Pastagerechten |
Pasta met aubergine | 1 | Pastagerechten |
Pasta met aubergine en ricotta | 1 | Pastagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- penne is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ricotta is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in penne
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 347 kcal | 17% | 1388 kcal |
Vetten | 7 g. | 10% | 28 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 58 g. | 22% | 232 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |