Pasta met garnalen in zelfgemaakte tomaten- en groentensaus
- Herkomst Italie
- Categorie Pastagerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van dolfie
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Maak de garnalen schoon en leg ze apart.
- Zet het afval (de schillen, pootjes, staart en kop) op in een pan met water (zodat ze net onder staan) met een beetje totdat de schillen oranje kleuren en het water grotendeels ingekookt is.
- Snijd de tomaten (kleine in vieren, grote in grove blokjes), , met schil (lengte in vier-en en daarna stukken van 0,5 cm) en (grof).
- Verwarm de samen met een scheut olijfolie in een pan en fruit de samen met de , , en (wanneer het begint te kleuren eventueel de of crema de balsamico - maar niet teveel).
- Als het lekker gebakken is en zacht begint te worden, afblussen met hete ingekookte garnalenkookvocht.
- Daarna nog lekker in laten koken zodat de saus ingedikt en kleverig wordt.
- Kook de verse pasta in ruim water met , giet het af en meng het door de ingedikte saus.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Spaghetti met Rietjes groentensaus en vegetarisch fijngehakt440m
-
Recept
Pasta ovenschotel met kerstomaatjes, pesto en mascarpone435m
-
Recept
Pasta met walnoten45m
-
Recept
Courgette-pasta420m
-
Recept
Pasta, niet arrabiata, niet amatriciana, maar wel heel lekker415m
-
Recept
Verse groente tomaten pasta41u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokje
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokje
- bouillonblokje en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in balsamico-azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- tijgergarnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in balsamico-azijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 318 kcal | 15% | 1272 kcal |
Vetten | 26 g. | 38% | 104 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 2% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |