Pasta met kip en appel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Oven
  • Vuurvaste schaal

Bereidingswijze

  1. Snijd de in niet te dikke ringen en fruit deze glazig.
  2. Voeg dan de in blokjes gesneden toe en de gesneden paddestoelen (indien u gedroogde tomaten gebruikt deze nu toevoegen).
  3. Dit nog 3 minuten roerbakken.
  4. Snijd de in niet te dikke plakken (verwijder het klokhuis).
  5. Doe de creme fraiche in een schaaltje en voeg hier een half blikje aan toe.
  6. Voeg de fijn gehakte , koreander en toe.
  7. Voeg de en toe.
  8. Verkruimel het bouillonblokje, voeg het toe en roer alles goed door tot het goed gemengd is.
  9. Snijd de kip in stukken (1 kipfilet in 8 porties).
  10. Indien wordt gebruikt deze in blokjes snijden en met de kipstukjes vermengen.
  11. Leg de helft van het uien, en paddestoelmengsel op de bodem van een vuurvaste schaal en leg hier de helft van de plakken op.
  12. Voeg 1/3 van het creme fraichemengsel toe, leg hier de in stukken gesneden kip (tomaat) op en weer 1/3 van het creme fraichemengsel.
  13. Hier bovenop weer plakken en de rest van het uienmengsel en de laatste creme fraiche.
  14. Verwarm de oven voor op 190 graden C. (hete lucht 175 graden C).
  15. Plaats dan de schaal in het midden van de oven (ongeveer 45 to 55 minuten).
  16. De bovenlaag moet mooi goudkleurig bruin worden (niet te donker).
  17. Wanneer het te hard gaat, de temperatuur iets verlagen of afdekken met aluminiumfolie.
  18. Gedurende de laatste 15 minuten water aan de kook brengen en de door u gekozen pasta bereiden volgens bijbehorende regels.
  19. De pasta goed warm opdienen.
  20. Eet smakelijk.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in penne
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in penne
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in kastanje champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
351 kcal
17%1404 kcal
Vetten
0 g.
1%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
67 g.
26%268 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pasta met kip en appel