Pasta met pesto
- Herkomst Italie
- Categorie Pastagerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van riekepronk
- Schrijf een review
Ingrediënten
printVoor 15 personen:
2 kilo te varieren groente, schoongemaakt en kleingesneden:
Materialen:
Keukenspullen
- Bakplaat
- Wok
- Braadpan
- Magnetron
- Pannen
- Oven
Bereidingswijze
- Bereiden:
- De saus wordt van te voren klaargemaakt en per schaal 15 minuten opgewarmd in de magnetron, maar direct serveren kan natuurlijk ook.
- Sla dan het hele verhaal van de magnetronschalen over.
- Wel is deze methode handig om op een normaal fornuis grote hoeveelheden klaar te maken, zonder enorme pannen.
- Een grote braadpan/wok volstaat.
- Varieer met de groente naar het jaargetijde of wat er in de aanbieding is, samen is de groente 2 kilo.
- B.v.
- drie doosjes = 750 gram, 1 kilo (ook diepvries te koop) en twee courgettes.
- Italiaanse mix uit de diepvries gaat ook goed, per 400 gram verpakt.
- Zet drie magnetronschalen van drie liter klaar.
- Hierover verdeel je de ingrediënten zodra ze gaar zijn, dan goed afkoelen en koel bewaren.
- Per schaal is ca. 15 minuten opwarmtijd in de magnetron nodig.
- Kip in kleine stukjes snijden.
- Oven op maximale stand verhitten, 10 minuten.
- Kip op grote bakplaat verdelen en omroeren met , en .
- Kip helemaal bovenin de oven 10 minuten gaarbakken, tussendoor even omschudden/roeren.
- Roerbakken in een wok kan ook.
- In wok kleingesneden groenten in gedeelten roerbakken in wat olie en steeds overdoen in de magnetronschalen.
- Als het te hard gaat iets water of boullion toevoegen in de wok.
- Op het laatst de oplossen in het stoofvocht en daaraan toevoegen de zure en .
- Niet meer verhitten, toevoegen aan de rest.
- Op smaak maken met en .
- Pasta op het laatst 8 minuten koken in grote pan met ruim water en , "al dente" dus nog net niet gaar.
- Afgieten m.b.v.
- vergiet en warmhouden op rechaud.
- Eventueel een scheutje (olijf-)olie tegen plakken toevoegen.
- Op de bodem een klein laagje water laten tegen aanbranden.
- Opscheppen liefst op voorverwarmde borden, eerst de maccaroni, dan de saus.
- Lekker met een salade van ijsbergsla en tomaat, olijven en simpele dressing.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Italiaanse pesto pasta420m
-
Recept
Pasta met kipfilet met pesto420m
-
Recept
Kip pesto pastasalade410m
-
Recept
Pasta ovenschotel met kerstomaatjes, pesto en mascarpone435m
-
Recept
Verse pasta met pesto-roomsaus en gebakken bacon420m
-
Recept
Pasta met broccoli, lenteui en hamreepjes in een pesto-roomsaus420m
Variaties op Pasta met pesto
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Pasta met pesto | 2 | Pastagerechten |
Pasta met pesto en kip | 1 | Budget |
Pasta met pesto en rucola | 1 | Pastagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- bouillonblokjes kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bouillonblokjes
- bouillonblokjes past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- pesto en bouillonblokjes kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in pesto
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 3311 kcal | 165% | 3311 kcal |
Vetten | 193 g. | 275% | 193 g. |
Waarvan verzadigd | 15 g. | 75% | 15 g. |
Waarvan onverzadigd | 30 g. | 100% | 30 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 55 g. | 21% | 55 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |