Pasta met zalm en roomsaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- 2 reviews
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Pasta:
Zet een pan op met ruim water voor de pasta, zout en een paar laurierblaadjes.
Maak de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking en maak ondertussen de saus.
Saus:
Zet een koekenpan met een scheutje olie op het vuur en laat deze warm worden.
Snijd de ui in halve ringen en fruit deze lichtjes.
Maak ondertussen de wortel schoon, snijd deze in dunne reepjes en voeg deze toe.
Maak vervolgens de paprika schoon en snijd deze in smalle reepjes.
Breng alles op smaak met een beetje zout, flink wat grof gemalen zwarte peper en een beetje knoflook.
Laat alles op een laag vuurtje beetgaar worden en schep het af en toe door.
Snijd de zalm in stukken en breng deze op smaak met zout en peper.
Snijd een takje dille verse fijn.
Voeg de room, dille en de zalm toe en laat de zalm langzaam gaar worden.
Roer niet maar schep de saus met een lepel voorzichtig om.
Let op: - De room mag niet koken want dan gaat hij schiften.
Als het goed is, is de pasta nu ook zo'n beetje gaar en kan het geserveerd worden.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- zalmfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (2)
Pasta met zalm en roomsaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1356 kcal | 67% | 5424 kcal |
Vetten | 38 g. | 54% | 152 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 23 g. | 8% | 92 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |