Pasta met zelfgemaakte bolognese saus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Meng de en en kneed dit goed samen.
  2. In het begin zal het erg plakkering zijn maar na 5-10 kneden zal het elastischer worden.
  3. Indien je het te nat vind extra toevoegen.
  4. Houd hierbij de regel aan als je denkt dat het te droog is dan is hij goed.
  5. Haal dit door de pasta machine (van standje 7 tot standje 2) en maak er daarna tagliatella slierten van.
  6. Leg dit op een bord bestrooi met een beetje en laat het daarna staan.
  7. Snijd de in kleine stukje en doe de in de knoflookpers.
  8. Voeg samen en laat daarna zachtjes fruiten in een laagje .
  9. Snijd de in 4 gelijke delen en haal alleen de harde stukken eruit.
  10. Snijd de basilicum fijn en voeg dit samen met de eetlepels smeerkaas toe.
  11. Verwarm dit op laag vuur in een laagje olie in de pan.
  12. Mix daarna in de pan met een mixer alles goed door elkaar tot je een saus krijgt.
  13. Hierna zet je het vuur hoger en voeg je de en toe.
  14. Laat op hoog vuur staan en goed door laten koken.
  15. Als de goed gefruit is, voeg je deze toe.
  16. Meng nu het met de en bak dit in een pan zonder olie of boter gaar.
  17. Giet het vet van het af en voeg het toe aan de saus.
  18. Laat de saus nog goed doorverwarmen en regelmatig doorroeren.
  19. Kook nu de pasta in een grote pan met water en een scheutje en een klein beetje in 2 a 3 minuten klaar.
  20. Leg de pasta op het bord, giet wat saus met eroverheen en bestrooi met vers geraspte parmezaanse kaas.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal
  • wijn en sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • koksroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1004 kcal
50%2008 kcal
Vetten
41 g.
58%82 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
107 g.
41%214 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pasta met zelfgemaakte bolognese saus