Pasta ovenschotel met kerstomaatjes, pesto en mascarpone
- Herkomst Italie
- Categorie Pastagerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van speek
- 1 reviews
Keukenspullen
- Bakplaat
- Pan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Halveer de tomaatjes.
- Besmeer een bakplaat met olijfolie en leg de tomaatjes er met de snijkant naar boven op.
- Bestrooi ze met zout en peper en druppel er nog wat olijfolie op.
- Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de tomaatjes 15 minuten.
- Breng in een pan ruim water aan de kook en blancheer de 7 minuten en de 5 minuten in kokend water.
- Giet af en spoel na met lauw water.
- Kook ondertussen in een andere pan de pasta beetgaar en bewaar bij het afgieten een paar eetlepels van het kookvocht.
- Doe de in een kom en roer hier de pesto en het kookvocht door.
- Meng het mascarponemengsel met de groenten door de pasta en schep er dan de tomaatjes en de reepjes voorzichtig doorheen.
- Schep dit in een met olijfolie ingevette ovenschaal en bestrooi het geheel met .
- Zet de ovenschaal terug in de oven en bak het gerecht 15 minuten tot de kaas gesmolten en goudbruin van kleur is.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Pennette met pesto alla Siciliana, kerstomaatjes en zwarte olijven420m
-
Recept
Verse pasta met pesto-roomsaus en gebakken bacon420m
-
Recept
Canneloni met spinazie en mascarpone430m
-
Recept
Pasta met broccoli, lenteui en hamreepjes in een pesto-roomsaus420m
-
Recept
Tagliatelle met spinazie, mascarpone en parmezaanse kaas435m
-
Recept
Pasta met mascarpone, gorgonzola420m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pesto rosso en parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in mascarpone en parmezaanse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
- Sporen van noten kunnen voorkomen in pesto rosso
- Geen overeenkomsten gevonden.
- mascarpone en parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in peper en zout
Reacties op dit recept (1)
Pasta ovenschotel met kerstomaatjes, pesto en mascarpone heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 627 kcal | 31% | 2508 kcal |
Vetten | 58 g. | 83% | 232 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |