Pastasaus met tomaat en kruiden
- Herkomst Italie
- Categorie Pastagerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van louca
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Staafmixer
Bereidingswijze
- Verhit de in een pan en fruit de gesnipperde glazig.
- Snijd de knoflook fijn en fruit hem even mee.
- Blus met het en voeg de in stukken gesneden toe.
- Doe het erbij en de .
Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de rode , snijd hem grof in stukken en voeg toe.
Snijd het rode pepertje overlangs door en voeg het toe. - Hou je niet zo van pittig, verwijder dan vooraf de zaadjes geheel of gedeeltelijk.
Voeg de takjes in hun geheel toe, zodat je ze later ook weer makkelijk kunt verwijderen. - Gebruik je gedroogde , stop die dan in een groot thee-ei zodat je dit later ook weer in zijn geheel kunt verwijderen.
- Gedroogde blijft anders als harde velletjes overal in de saus aanwezig.
Breng de saus aan de kook. - Doe de deksel op de pan en zet het vuur zo laag dat het net niet van de kook raakt.
- Laat de saus ‘n ½ uurtje sudderen; roer af en toe even door om aanbakken te voorkomen.
- Verwijder de takjes of het thee-ei met de gedroogde .
- Pureer de saus kort met de staafmixer.
- Er mogen best nog wat stukjes tomaat of in te herkennen zijn, mits ze niet te groot zijn.
Breng de saus eventueel op smaak met wat zout of cayennepeper.
Bind de saus heel lichtjes met een beetje dat je oplost in koud water.
De hoeveelheid hangt af van de gewenst consistentie maar maak de saus zeker niet te papperig. - Probeer beetje bij beetje hoe de saus reageert op het .
- Realiseer je dat de saus nog wat opstijft als hij afkoelt.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokje
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokje
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 26 kcal | 1% | 156 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 0% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |