Pastaschotel uit de oven
- Herkomst Nederland
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Rasp
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Kook ruim 2 liter water met 2 theelepels in een grote pan.
- Haal eventueel het vel van de worst en snijd de worst in blokjes.
Zet de lange pasta in het kokend water. - Laat hem een beetje zacht worden en druk hem met een vork onder water.
- Kook volgens aanwijzing verpakking.
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
Pel en snipper de . - Schrap de .
- Was de en de courgette.
- Snijd ze in de lengte door en snijd ze in blokjes.
- Halveer de , verwijder de zaadlijsten en het wit.
- Was de en snijd ze in stukjes.
- Giet de lange pasta af en laat hem uitlekken.
Verhit de olie in een grote pan. - Bak hierin de worst en de .
- Neem de worst en de uit de pan.
- Bak de groenten in het bakvet ca. 5 minuten aan en breng op smaak met , en 1 theelepel .
Roer de , 5 eetlepels water en het bouillonblokje erdoorheen. - Breng de saus aan de kook en laat het ca. 5 minuten op een laag vuur doorkoken.
- Roer de en de erdoorheen.
Vet een ovenschaal in met boter, verdeel de pasta en de groentesaus in laagjes in de ovenschaal, sluit af met de groentesaus, rasp de eroverheen en bak het gerecht ca 10 minuten in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin is.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- groentebouillonblokje, kaas, boter om in te vetten kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas en boter om in te vetten
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- kaas en boter om in te vetten is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 105 kcal | 5% | 420 kcal |
Vetten | 3 g. | 4% | 12 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |