Pastei van lamsgehakt in filodeeg
- Herkomst Marokko
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bgraaf
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Bakvorm
- Oven
- Rasp
Bereidingswijze
- Fruit de ui en knoflook 3 minuten in de olie.
- Voeg het gehakt toe en bak het in ± 5 minuten rul.
- Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
- Rasp de met een grove rasp in lange slierten en mix ze samen met de , , , , peterselie, en door het gehakt.
- Laat de smelten en snijd de vellen dwars, over de korte zijde, doormidden.
- Besmeer de bakvorm met en bekleed de bodem en randen met een half deegvel.
- Besmeer het deeg met en maak zo laagjes van de helft van de deegvellen.
- Bestrijk ze telkens met een beetje .
- Verdeel het gehaktmengsel over de met deeg bedekte bodem van de vorm en dek de vulling af met de rest van de deegvellen die elk met ertussen erop worden gestapeld.
- Druk de randen naar beneden in de vorm en bestrijk ook het bovenste vel met .
- Bak de pastei 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C.
- Dek de pastei, na 25 minuten als de bovenkant bruin is, af met aluminiumfolie.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in couscous en filodeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 362 kcal | 18% | 1448 kcal |
Vetten | 36 g. | 52% | 144 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 13 g. | 5% | 52 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |