Pastei van lamsgehakt in filodeeg

Ingrediënten

+ -
print

Extra nodig:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Bakvorm
  • Oven
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Fruit de ui en knoflook 3 minuten in de olie.
  2. Voeg het gehakt toe en bak het in ± 5 minuten rul.
  3. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Rasp de met een grove rasp in lange slierten en mix ze samen met de , , , , peterselie, en door het gehakt.
  5. Laat de smelten en snijd de vellen dwars, over de korte zijde, doormidden.
  6. Besmeer de bakvorm met en bekleed de bodem en randen met een half deegvel.
  7. Besmeer het deeg met en maak zo laagjes van de helft van de deegvellen.
  8. Bestrijk ze telkens met een beetje .
  9. Verdeel het gehaktmengsel over de met deeg bedekte bodem van de vorm en dek de vulling af met de rest van de deegvellen die elk met ertussen erop worden gestapeld.
  10. Druk de randen naar beneden in de vorm en bestrijk ook het bovenste vel met .
  11. Bak de pastei 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C.
  12. Dek de pastei, na 25 minuten als de bovenkant bruin is, af met aluminiumfolie.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in couscous en filodeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
362 kcal
18%1448 kcal
Vetten
36 g.
52%144 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%52 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pastei van lamsgehakt in filodeeg