Pasteis de nata
- Herkomst Portugal
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van tobkok
- 10 reviews
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Vormpjes
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 250 graden C.
- of op gasovenstand 6f.
- Ontdooi het bladerdeeg.
- Snijd het in de lengte open en breng het in een pannetje met de aan de kook.
- Schraap met een scherp mesje het vanillemerg van het stokje en roer dit door de .
- losroeren met en .
- Roer ongeveer 3 eetlepels hete room erdoor.
- Eimengsel al roerend bij de room in de pan schenken en verwarmen tot mengsel iets gebonden is (niet laten koken).
- Pan van vuur nemen.
- Vormpjes invetten en bekleden met bladerdeeg, goed aandrukken.
- Roommengsel over vormpjes verdelen.
- Pasteitjes in midden van de oven in ca. 10 minuten bruin bakken.
- Pasteitjes uit oven in vorm ca. 10 minuten laten afkoelen.
- Uit vorm nemen en op rooster verder laten afkoelen.
- Voor het serveren de pasteitjes dik bestrooien met poedersuiker en bestuiven met kaneelpoeder.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- roomboterbladerdeeg en slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboterbladerdeeg en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (10)
Pasteis de nata heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 10 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 33 kcal | 1% | 198 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |