Pasteitjes met geitenkaas en honingsaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Warm
- Pasteitjes recepten
- Bereiden
- Kookboek van louca
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 165°C.
- Verwijder de kapjes van de pasteitjes en gooi ze weg.
- Neem een klein vuurvast ovenschaaltje en vet dat een beetje in met olijfolie.
- Zet de pasteitjes hierin en plaats ze 7 minuten in de oven.
- Snijd ondertussen het kaasje in stukjes en wentel die door de .
- Neem na 7 minuten de pasteitjes uit de oven en vul ze geheel met de kaas.
- Leg er nog enkele stukjes kaas bovenop en leg de eventueel overgebleven kaas ernaast in het ovenschaaltje.
- Plaats het geheel terug in de oven en laat nog 10 minuten bakken totdat de kaas geheel gesmolten is.
- Verwarm 10 deciliter water in de sauteuse en los daarin 1/5 deel van een kippenbouillonblokje op.
- Breng aan de kook en strooi er de sausbinder bij.
- Goed doorroeren totdat alle klontjes verdwenen zijn.
- Voeg de toe en laat onder voortdurend roeren nog enkele minuten doorkoken.
- Houd de saus warm op een kleine pit.
- Neem de pasteitjes uit de oven en leg ze elk op een groot plat bord.
- Schep er de overtollige kaas uit de ovenschaal overheen.
- Bedruip royaal met de honingsaus.
- Garneer met de klein gesneden rauwe groenten.
- Serveer er een glas droge witte Italiaanse wijn bij zoals Soave, Orvieto of Verdicchio dei Castelli di Jesi
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 129 kcal | 6% | 258 kcal |
Vetten | 2 g. | 3% | 4 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 14 g. | 5% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |