Pasteitjes met kippenragout

Ingrediënten

+ -
print

Voor de kippenbouillon:

Voor de pasteibakjes:

Voor de ragout:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Bereiding van de bouillon:
    Breng de kip in een pan met ruim koud water aan de kook.
    Snijd de groente in stukjes en voeg ze met de foelie, peperkorrels en de peterselie toe aan de pan met water en kip.
    Laat de bouillon circa 1 uur trekken en schenk de bouillon door een zeef.
    Pluk het vlees van de kip en snijd het kippenvlees in stukjes.

    Bereiding van de ragoutbakjes:
    Kluts het ei.
    Bestrijk de randen van de helft van het aantal plakjes bladerdeeg met ei en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
    Steek uit de overige plakjes deegcirkels en leg de uitgestoken plakjes en cirkels op de ingesmeerde plakjes bladerdeeg.
    Kerf met een mesje een ruitjesmotief in de cirkels en bestrijk ze met ei.
    Laat het bladerdeeg circa 20 minuten rusten.
    Verwarm de oven voor op 200 ºC.
    Bak het bladerdeeg in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

    Bereiding van de ragout:
    Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
    Smelt boter in de pan en fruit de ui.
    Voeg de bloem toe en gaar de roux circa 5 minuten.
    Voeg het water toe en roer goed door.
    Voeg de gezeefde kippenbouillon toe, kook circa 10 minuten door en schenk de room erbij.
    Snijd de paddenstoelen in stukjes en pluk en hak de peterselie.
    Voeg de paddenstoelen, peterselie en kippenvlees toe aan de ragout en warm goed door.
    Breng op smaak met zout en peper.

    De afwerking:
    Snijd de cirkels uit het bladerdeeg en houd ze apart.
    Leg de plakjes bladerdeeg op borden, schep de ragout erin en leg de deksels erop.
25
25
25

Variaties op Pasteitjes met kippenragout

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Pasteitjes met kippenragout
VariatieAantalGang
Gevulde pasteitjes met kippenragout1Warm
Pasteitjes met kippenragout1Lunchgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bladerdeeg en bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • kippenbouillon, bladerdeeg, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
705 kcal
35%2820 kcal
Vetten
16 g.
22%64 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
116 g.
44%464 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pasteitjes met kippenragout