Pastilla met rijst en pistachenootjes

Ingrediënten

+ -
print

Voor de versiering:

Voor de vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakvorm
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst voor de helft gaar in kokend water.
  2. Giet af.
  3. Doe de rijst in een ovenschaal, voeg er de melk, de en de aan toe en zet een uur in een voorverwarmde oven op 180 graden C.
  4. Laat vervolgens afkoelen.
  5. Smeer een ronde bakvorm (20 cm) in met boter.
  6. Bedek de bodem met enkele filodeegvellen (elk vel bestrijken met gesmolten boter), zorg dat ze elkaar overlappen en laat een gedeelte over de rand van de vorm hangen.
  7. Leg in het midden twee vellen.
  8. Verdeel de rijstmassa over de bodem en strooi daaroverheen de gehakte en .
  9. Leg over het geheel een vel .
  10. Sla de overhangende randen van de filodeegvellen naar binnen en bedek het geheel met nog een paar met boter ingesmeerde vellen .
  11. Plak alles vast met losgeklopt eigeel.
  12. Stop de randen van de bovenste laag onder de pastella, net alsof je een deken instopt.
  13. Besmeer de bovenkant van de pastella met de rest van de gesmolten boter en bak de pastella in ongeveer 20-30 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 180 graden C.
  14. Haal dan uit de oven en bestrooi de pastella met , kaneel en fijngehakte .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in filodeeg
  • poedersuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter en roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pistachenootjes, pistachenootjes, amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter en roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
242 kcal
12%968 kcal
Vetten
20 g.
29%80 g.
Waarvan verzadigd
6 g.
32%24 g.
Waarvan onverzadigd
3 g.
11%12 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
23%4 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
4 mg.
0%16 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pastilla met rijst en pistachenootjes