Pastitiso
- Herkomst Griekenland
- Categorie Pastagerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van virbenl
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Garde
- Oven
Bereidingswijze
- Bak de in wat glazig.
- Doe knoflook en gehakt erbij en bak dat al roerend op een halfhoog vuur mee.
- Voeg de toe en bak die even mee.
- Doe de rest van de ingrediënten, behalve het erbij.
- Laat dit sudderen tot de saus dik en geurig is, af en toe roeren (wil je heeel gemakelijk doen, koop je een pot bolognese saus) Kook de in ruim water met zout en olie gaar.
- Smelt de boter in een steelpan, roer de erdoor en bak die even mee.
- Voeg scheutje voor scheutje de erbij en klop met een garde goed door tot een gladde saus ontstaat.
- Roer een zakje geraspte door de saus.
- Maak de saus op smaak met peper, zout en wat .
- Leg in een ingevette schaal een bodem van de bechamelsaus en dan een laag erover.
- Haal de uit de gehakt/tom saus en roer het losgeklopt door de gehaktsaus.
- Schep de helft van de gehaktsaus op de .
- Leg daar vervolgens weer een laag op en dek dat weer af met de rest van de gehaktsaus.
- Giet de rest van de bechamelsaus over de en het gehaktmengsel.
- Strooi tot slot een zakje geraspte over het geheel en bak de schotel ruim een half uur in een op 200ºC voorverwarmde oven tot de mooi goudbruin is geworden.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in spaghetti en bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei en eierdooiers
- roomboter en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter, melk, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 390 kcal | 19% | 1560 kcal |
Vetten | 10 g. | 15% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 44 g. | 17% | 176 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |