Paté course country

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Aluminiumfolie
  • Vijzel
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Het is verstandig om alle vleessoorten apart te verwerken.
    Beginnen met het vlees in grove stukken te snijden.
  2. Plaats ze daarna in de keukenmachine en maal totdat je fijne stukjes hebt.
    Doe daarna elke vleessoort in een gote schaal en mix alles goed doorelkaar.
    Kneus de en de met een vijzel en doe deze bij het vlees, samen met het , knoflook, en .
    Weer goed mengen om de smaak goed te verdelen.
    Voeg daarna de en de toe, dek de schaal af met een schone theedoek en plaats de schaal enkele uren op een koele plaats (om de smaken goed in het vlees te laten trekken).
    Verwarm de oven op 150 graden celsius.
    Doe het vlees in een terrine en decoreer het met de laurierblaadjes en overgebleven .
    Plaats de terrine in een bakblik, half gevuld met warm water, boven in de oven voor ongeveer 1,75 uur.
    Tegen de tijd dat de paté klaar is, is hij flink gekrompen.
    Haal hem uit de oven en laat hem afkoelen zonder de omringende sappen af te gieten.
    Als de paté afgekoeld is, houden het omringende vet en gelei de paté vochtig.
    Als de paté is afgekoeld, plaats dan een dubbele strook aluminiumfolie bovenop en een paar keukengewichten (bijvoorbeeld die baksteen) om het naar beneden te drukken voor zeker een paar uur.
    Dit drukken maakt de paté minder kruimelig.
    Plaats de paté (met de gewichten) voor een nacht in de koelkast.
    Neem de paté minstens een half uur voor het serveren uit de koelkast.
  3. Serveren op kamertemperatuur.
    De aanwezigheid van vet is zeer van belang.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en brandy
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bacon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
638 kcal
31%7656 kcal
Vetten
13 g.
19%156 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
89 g.
34%1068 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Paté course country