Maak de schoon en snipper deze heel fijn.
Verhit een pan met wat boter.
En bak de hierin tot deze glazig zien.
Laat de afkoelen en uitlekken.
Snij het vlees in stukjes van 2 bij 2 cm
Laat het vlees niet boven de 2 °C komen voor het draaien van het vlees koel het dan eerst terug!!!!!!!!
Draai het vlees door de gehaktmolen met een grove schijf.
Meng de gebakken ui en gemalen door het vlees tot een homogene massa.
Zet in de gehaktmolen de fijnste schijf.
Voor fijne paté maal het geheel opnieuw door de gehaktmolen.
Draai als laatste de twee sneetjes brood door de gehaktmolen.
(Wanneer je de paté grover van structuur wilt houden 1/3 deel van de vleesmassa door de fijne schijf draaien)
Voeg de room, kruiden(100 gram)(1 stuk) en kruidenpaneermeel toe.
Meng het geheel tot een homogene massa.
Voeg al mengend de gewone paneermeel(150 gram) toe tot er een stevige massa ontstaat.
Laat het geheel opstijven in de vriezer (1 uur).
Bekleed de paté vormen met de plakjes spek(400 gram), zorg er voor dat je de bovenzijde kan dicht leggen met hetgeen over de rand hangt.
Werk de vleesmassa nog eenmaal goed door, zorg ervoor dat je zo min mogelijk warmte in de vleesmassa brengt.
Vul de patévormen met de vleesmassa tot deze gelijk met de bovenzijde vol zitten.
Sla de spekplakjes terug leg hier de laurierbladen(6) en de peperkorrels(3 theelepels) op.
Plaats de deksel op de patévorm en zet deze onder spanning.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Zet de patévormen in een grotere braadslee, die met heet water is gevuld. (Zorg ervoor dat de vorm 2/3 onder water staat)
Plaats het geheel in de oven en laat zo au bain marie 1,5 uur garen.
Of bij kernthermometer 68°C in de kern van de patévorm.
Neem de paté uit de oven en laat hem afkoelen.
Eerst buiten de koelkast tot de ergste warmte weg is.
Dan in de koelkast een nacht over.
Dan de paté uit de vorm halen door deze aan de buitenzijde licht te verwarmen en vervolgens op een plank storten en snijden.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in witbrood
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in paneermeel
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruiden, kruiden, paneermeel
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden, kruiden, paneermeel
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.