Patisson met pikante tahoereepjes

Ingrediënten

+ -
print

Pittige tomatensaus (basis: tomaten, ui, knoflook, Italiaanse kruiden en olijven)

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. De patissons wassen en in ruim water ca. 15 minuten koken.
  2. Uit het water nemen en afspoelen met koud water.
  3. Een kapje (met steeltje) erafsnijden, plus een stukje van de onderkant om ze neer te kunnen zetten, De patissons uithollen met een Parijs aardappellepeltje, het zaad (of een deel ervan) weggooien en de vulling kleinsnijden (even laten uitdruipen).
  4. De tahoereepjes kleiner hakken en in een eetlepel vloeibare becelboter aanbakken.
  5. Vermengen met 2 á 3 eetlepels gekookte , 1 á 2 eetlepels pittige en de patisson-vulling.
  6. Een platte ovenschaal licht invetten en op de bodem in dunne plakjes gesneden en tomaat leggen.
  7. De patissons naast elkaar er tussen zetten in een holletje en de patissons vullen met het tahoe-rijstmengsel (er mag gerust een bergje opkomen).
  8. Nog wat er overgieten en de kapjes van de patisson er opzetten.
  9. Is er nog wat vullling over, strooi het er omheen.
  10. Het geheel ca. 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden C zetten.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
114 kcal
5%228 kcal
Vetten
8 g.
12%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
4%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Patisson met pikante tahoereepjes