Patisson met pikante tahoereepjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Vegetarisch
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van meinweg
- Schrijf een review
Ingrediënten
printPittige tomatensaus (basis: tomaten, ui, knoflook, Italiaanse kruiden en olijven)
Keukenspullen
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- De patissons wassen en in ruim water ca. 15 minuten koken.
- Uit het water nemen en afspoelen met koud water.
- Een kapje (met steeltje) erafsnijden, plus een stukje van de onderkant om ze neer te kunnen zetten, De patissons uithollen met een Parijs aardappellepeltje, het zaad (of een deel ervan) weggooien en de vulling kleinsnijden (even laten uitdruipen).
- De tahoereepjes kleiner hakken en in een eetlepel vloeibare becelboter aanbakken.
- Vermengen met 2 á 3 eetlepels gekookte , 1 á 2 eetlepels pittige en de patisson-vulling.
- Een platte ovenschaal licht invetten en op de bodem in dunne plakjes gesneden en tomaat leggen.
- De patissons naast elkaar er tussen zetten in een holletje en de patissons vullen met het tahoe-rijstmengsel (er mag gerust een bergje opkomen).
- Nog wat er overgieten en de kapjes van de patisson er opzetten.
- Is er nog wat vullling over, strooi het er omheen.
- Het geheel ca. 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden C zetten.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 114 kcal | 5% | 228 kcal |
Vetten | 8 g. | 12% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 10 g. | 4% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |