Patrijs brabançonne

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Maak het schoon.
  2. Verwijder de bittere koontjes onderaan, halveer de stronkjes in de lengte.
  3. Bak ze kort aan op een hevig vuur, in een nootje , in een diepe pan die ook in de oven kan.
  4. Doe er de en de bij.
  5. Schep goed om en laat 1 minuut bakken.
  6. Blus met de geuze.
  7. Kruid de groenten met een beetje en .
  8. Braad in een andere pan de patrijzen kort rondom aan in wat en zorg dat ze mooi bruin zijn.
  9. Leg ze bij het .
  10. Dek af en zet 40 tot 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.
  11. Schep de groenten en de patrijsjes op voorverwarmde borden.
  12. Houd alles warm onder aluminiumfolie.
  13. Laat de saus tot ongeveer de helft inkoken.
  14. Doe er de bij.
  15. Laat inkoken tot sausdikte.
  16. Kruid naar smaak.
  17. Lepel een beetje saus over de patrijzen.
  18. Serveer de rest van de saus apart.
  19. Lekker met gekookte op gebakken aardappelen.
  20. PATRIJS:
  21. Panklare exemplaren zijn opgebonden met spek en druivenbladeren.
  22. U koopt ze zo bij de poelier of in warenhuizen.
  23. Omdat er maar weinig vlees aan zit, rekent u best één patrijsje per persoon.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
152 kcal
7%608 kcal
Vetten
9 g.
13%36 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Patrijs brabançonne