Pavo Navidad á la Menorque (kerstkalkoen op z'n Menorcaans)
- Herkomst Spanje
- Categorie Kerst
- Kerstkalkoen recepten
- Bereiden
- Kookboek van azuro
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadslee
- Oven
- Ovenschaal
- Appelboor
Bereidingswijze
- Voor de vulling:
- Schil de 2 , verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes.
- Doe de in een grote kom en besprenkel de met wat citroensap.
- Voeg de rozijnen, , , , het en wat zwarte en toe.
- Meng alles heel goed door elkaar tot er een soort massa ontstaat.
- Vul de met het mengsel en leg hem in een flinke braadslee of ovenschaal.
- Schil de 3e , verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd mooie schijven van deze .
- Verdeel deze appelschijven over de Verwarm ondertussen de over voor op ca 200 graden C.
- Meng de olie met de kipkruiden en de geperste . (Je mag best flink wat kruiden gebruiken).
- Verdeel de kruidenolie over de . (gebruik indien nodig een kwastje hierbij) Schuif de in de oven en laat hem minstens 2 tot 3 uur braden. (dit is geheel afhankelijk van de grote van de ) Bedruip regelmatig de met de kruidenolie (je schept deze olie steeds opnieuw over de ) Ga net zolang door tot de helemaal gaar is. (gebruik desnoods een speciale oventhermometer die je in het vlees kunt prikken om de temperatuur aan de binnenkant te controleren) Als de helemaal gaar is, haal je hem uit de oven.
- Laat hem voor het opdienen wel even 5 minuten rusten.
- Tip:
- Je kunt deze vulling en kruidenolie ook gebruiken voor gevulde kip.
- Eveneens erg lekker en handiger voor kleinere huishoudens.
- Reken dan een halve kip per persoon.
- Braadtijd is dan uiteraard ook korter (ca. 1,5 uur)
Ook lekker om te maken
-
Recept
Kerstkalkoen41u30m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- broodkruim is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 65 kcal | 3% | 520 kcal |
Vetten | 1 g. | 1% | 8 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 64 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |